Home

Achtergrond 254 x bekeken

'Energiebedrijven liegen over steenkool'

Energiebedrijven liegen als ze beweren dat nieuwe kolencentrales schoon zijn.

Dat stelt Greenpeace op basis van het rapport De wereld achter kolenstroom, dat is opgesteld door onderzoeksbureau Profundo.

”Er zit een smerige wereld achter de winning van kolen”, zegt Meike Baretta, campagneleider klimaat en energie van Greenpeace Nederland. ”Nederlandse energiebedrijven zeggen dat hun kolen ’schoon’ zijn. Dat is niet alleen hier in Nederland een leugen maar ook in de landen waar steenkool vandaan komt.”

Uit het in opdracht van Greenpeace uitgevoerde onderzoek blijkt volgens de milieuorganisatie dat ”de 8,5 miljoen ton steenkool voor kolencentrales in Nederland wereldwijd een spoor van vernieling achterlaat”. Het gaat dan onder meer om milieuschade, mensenrechtenschendingen en het uitbuiten van personeel in landen waar mijnbouw plaats heeft.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.