Home

Achtergrond

Endeavour op weg terug naar aarde

Het ruimteschip Endeavour is vandaag losgekoppeld van het internationale ruimtestation ISS om terug te keren naar de aarde.

Dat heeft de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA laten weten. Het loskoppelen van de Endeavour met de zevenkoppige bemanning gebeurde om 1.25 uur (Nederlandse tijd). Dat was bijna een half uur later dan gepland. De vertraging was het gevolg van een probleempje met een zonnepaneel.

Het ruimteveer landt naar verwachting woensdag (plaatselijke tijd) op het Kennedy Space Center in Florida. De twaalfdaagse reis naar het ISS was de langste missie naar het internationale ruimtestation ooit. De astronauten hebben tijdens de missie een deel van het Japanse laboratorium Kibo aan het ISS bevestigd. Ook is een Canadese robotarm vastgemaakt. Het ruimtestation moet in 2010 klaar zijn.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.