Home

Achtergrond 194 x bekeken

Eigen haard goud waard voor Nederlanders

Meer dan driekwart van de Nederlanders is zeer content over zijn woonsituatie. Bijna alle ondervraagden (84 procent) zeggen hun eigen huis mooier te vinden dan het huis van de buren.

Dat blijkt uit onderzoek naar de woonwensen van Nederlanders dat Reaal Verzekeringen donderdag heeft gepresenteerd.

Het ideale huis voor de gemiddelde Nederlander is vrijstaand, gebouwd na 2000 en staat in een dorp. Ook vindt de meerderheid van de geënquêteerden het belangrijk dat er dicht bij het huis een supermarkt én natuur te vinden zijn.

Binnenshuis behoort een garage tot de meest gewenste onderdelen: 58 procent van de Nederlanders mist een ruime autostalling. Ook zou bijna de helft van de ondervraagden een open haard willen bezitten. Niet meer dan 10 procent van de huizenbezitters heeft die ook daadwerkelijk. Slechts 15 procent zou niets willen veranderen aan de huidige woning.

Drie op de tien Nederlanders geeft aan geen overlast te ondervinden van buren of omgeving. Als er toch wordt geklaagd, gaat het over de hinder die men ondervindt van het niet kunnen parkeren van een auto (19 procent), van geluiden van de buren (19 procent) en van poepende en blaffende honden (15 procent).

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.