Home

Achtergrond 2 reacties

Egyptisch leger bakt brood

De Egyptische president Hosni Mubarak heeft het leger vandaag opgedragen de productie van brood te verhogen om zo het broodtekort te verhelpen.

Stijgende prijzen van tarwe en de inflatie hebben tot een tekort aan brood geleid. Bij gevechten tussen mensen die in de rij voor brood stonden, zijn tot dusver zeker vier doden gevallen in de afgelopen weken.

Volgens Mubarak is het noodzakelijk de 'broodrijen' te bestrijden. De Egyptische president heeft het leger en de politie bevolen hun eigen bakkerijen, die normaliter worden gebruikt om de troepen te bevoorraden, te gebruiken om de bevolking van brood te voorzien.

Sinds afgelopen zomer is de prijs van graan op de internationale markt meer dan verdriedubbeld. Mubarak heeft extra graan ingekocht van buitenlandse reserves. De helft van de Egyptische bevolking leeft van gesubsidieerd brood, dat ongeveer tien keer goedkoper is dan brood waar geen subsidie op zit.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  voedsel wordt schaars en duurder,dit soort rellen zullen toenemen in arme landen

 • no-profile-image

  gj

  Als voedsel schaars en duurder wordt dan dat snel genoeg ook in de rijke landen voor misschien nog wel grotere rellen zorgen.
  Maar de Nederlandse regering geeft geen krimp hoor! Zet alles maar onder water en geef de landbouwgrond maar terug aan de natuur. Met 4 of 5 miljoen bewoners in Nederland wordt het hier ook weer lekker rustig als de rest verhongerd is.

Of registreer je om te kunnen reageren.