Home

Achtergrond

Eén na drukste ochtendspits ooit

Om 09.00 uur stond het verkeer op de Nederlandse snelwegen over ruim 700 kilometer vast.

Dit is de eén na drukste ochtendspits ooit. Dat heeft de ANWB gemeld Op het hoogtepunt van de spits, om 08.30 uur, stonden er 120 files met een totale lengte van 888 kilometer. Op alle belangrijke wegen van oost naar west en van noord naar zuid staat het verkeer op veel plaatsen vast. Vooral rond Rotterdam is het druk. Op de A16 staat het verkeer tussen Breda en Rotterdam over 36 kilometer stil. Een andere opvallende file staat op de A12. Tussen knooppunt Lunetten en Bodegraven is het over 23 kilometer stapvoets rijden. De drukste spits ooit was die van 8 februari 1999. Toen stond het verkeer vast over 975 kilometer door sneeuwval en gekantelde vrachtwagens.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.