Home

Achtergrond 8 reacties

EU-top praat over film Wilders

Premier Jan Peter Balkenende zal donderdag op de eerste dag van de reguliere EU-top in Brussel zijn Europese collega’s uitleggen wat het kabinetsstandpunt is over de komende film van Geert Wilders.

De EU-leiders praten officieel over de voortgang van het ’Lissabon-proces’ (het moderniseren van de Europese economie), de Frans-Duitse plannen voor een Middellandse Zee-Unie en het klimaat- en energiepakket van de Europese Commissie.

De ministers van Financiën van de 27 EU-landen spreken bovendien apart nog over de onrust op de financiële markten en de positie van buitenlandse staatsfondsen. De ministers van Buitenlandse Zaken praten over de EU-politiemissie in Afghanistan.

De film van Wilders is officieel geen agendapunt, maar Balkenende zal het tijdens het diner op donderdagavond aan de orde stellen. Balkenende en andere ministers uit zijn kabinet praten al maanden met andere Europese regeringen over de mogelijke gevolgen van de film. Ze hopen op meer steun dan Denemarken twee jaar geleden kreeg na de publicatie van de Mohammed-cartoons in Deense kranten.

Balkenende hoopt op Europese solidariteit voor het geval de film Fitna in de islamitische wereld leidt tot gewelddadige reacties tegen Nederlanders, Nederlandse bedrijven of Nederlandse ambassades.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  theo

  Vrijheid van meningsuiting is mooi. Maar de vorm die Wilders kiest heeft niets meer van doen met een open gesprek. Ik denk dat geen enkele moslim er iets mee opschiet. Vergroting van tegenstellingen lost niets op.
  Het valt me wel op dat kennelijk alle hier reagerende boeren er wel een consumentenboycot voor over hebben.

 • no-profile-image

  journalistiek

  AgD loopt weer eens achter de feiten aan; volgens het Algemeen Dagblad heeft Balkenende die steun woensdagavond al toegezegd gekregen.

 • no-profile-image

  Veehouder in Denemarken

  Merkwaardig dat er van te voren al een mening is gevormd. Er is nog geen een die de film heeft gezien. En wat dan nog, Wat is het volgende wat de ekstrimistise moslims ons verbieden.

 • no-profile-image

  I. van der Sande

  Heel bijzonder, dat wij in Nederland geen vrije meninguiting meer hebben.
  Ooit stonden wij hiermee voorop in de wereld.
  Nu is iedereen bang voor de Islam.
  Triest!

 • no-profile-image

  Melkveehouder

  Leuke testcase, bestaat Europa of laten ze Nederland hun eigen shit opruimen. Dan wordt duidelijk dat Europa toch de ambtelijke regelfabriek is en de slippendrager van de grote Landen met hun eigen agenda

 • no-profile-image

  aidan

  wat een stelletje slappe lullen is deze regering,Ik heb niks tegen moslims maar ik leef in nederland en wil niet door een zootje arabieren voorgeschreven krijgen wat ik wel en niet mag zeggen.heb zo wie zo niks op met volken die zo achterbaks en leugenachtig tegen andersdenkenden zijn

 • no-profile-image

  Clemmy

  Dat begrijp ik nou niet...niemand kent de juiste inhoud van de film of heeft een preview gezien én toch hebben we allemaal al een mening.
  De betogingen van de Islamieten die Nederland en Denemarken niet veel goeds toewensen.
  Het feit dat de aanhangers van de Koran nu al zo fel reageren zegt heel veel.
  Dus word het tijd dat we allemaal goed wakker worden...
  Ben benieuwd naar Fitna.

 • no-profile-image

  Kees

  Islam = Onderdrukking en vernietiging van het zionisme en het christelijke westen!

  Door de invloeden van diverse arabische landen via aandelenhandel en aanverwante dingen dansen we nu al naar de moslimpijpen en zal onder hun invloed hier straks een financiele tijdbom ontploffen.

  Hoe is het anders mogelijk dat 1 arabisch gemeenteraadslid in amsterdam de wallen (hoe slecht dit ook is) kan laten sluiten!

  Wij zitten meer onder het moslimjuk dan menigeen kan bevatten.

  En wat doet de politiek hieraan:

  HELEMAAL NIETS!!!! ja nee en amen knikken tegen onze vrouwonderdrukkende medelanders!

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.