Home

Achtergrond 147 x bekeken

EU eens over Fitna

De Europese Unie is het vandaag eens geworden over een gemeenschappelijk standpunt over de film Fitna van Geert Wilders.

Dat lukte tot grote tevredenheid van minister Maxime Verhagen van Buitenlandse Zaken tijdens informeel overleg in Slovenië met zijn collega's uit de 26 andere EU-landen.

De ministers stellen dat ze het standpunt van de Nederlandse regering volledig steunen. Ze wijzen net als het kabinet Fitna af en stellen dat de film islam gelijkstelt met geweld. Die voorstelling wordt door de EU-ministers ,,scherp afgewezen''.

Ze stellen tegelijkertijd dat mensen die zich beledigd voelen door de film daarin geen excuus mogen vinden voor agressie of bedreigingen. Ook vinden de ministers dat de productie van de film valt binnen het uitoefenen van het recht op vrijheid van meningsuiting.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.