Home

Achtergrond

E.ON mag deels door met bouw kolencentrale

Energiebedrijf E.ON mag gedeeltelijk doorgaan met de bouw van een nieuwe kolencentrale op de Maasvlakte.

Dit heeft de provincie Zuid-Holland vandaag bekendgemaakt. De provincie heeft samen met de provincie Zeeland een verzoek van Greenpeace om handhavend tegen de bouw op te treden afgewezen. Dit omdat E.ON de bouw zelf al grotendeels heeft stilgelegd.

Bovendien hebben de resterende bouwactiviteiten, zoals het bouwen van kantoren, geen effect op de nabijgelegen natuurgebieden.
Greenpeace vindt dat de provincies zich niet aan de uitspraak van de Raad van State houden en gaat in beroep. Volgens de milieuorganisatie moeten de provincies de bouw van de centrale als één project beoordelen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.