Home

Achtergrond 160 x bekeken 1 reactie

Duvel: brouwgerst blijft duur

De marges van de Belgische bierbrouwerij Duvel Moortgat blijven dit jaar onder druk door de hoge prijzen voor brouwgerst en hop.

Duvel schrijft dat toe aan het grotere areaal dat wordt gebruikt voor biobrandstoffen. Duvel Moortgat boekte in 2007 een omzet van 87,5 miljoen euro. Dat is 17,2 procent meer dan in 2006. De bruto-winst komt uit op 17,5 miljoen euro, 7,8 procent meer dan in 2006.

"Vooral de sterk gestegen grondstofprijzen beïnvloeden de EBIT-marge", meldt de Duvel-directie. "Die is gedaald van 21,8 procent in 2006 naar 20,0 procent in 2007. Het ziet er naar uit dat de moutprijzen hun hoge niveau zullen bewaren."

Eén reactie

  • no-profile-image

    bintje koper

    Als wij een EBIT-marge halen van 21% dan moet de gerstprijs nog wel verdubbelen, dus Duvel, niet zeuren.

Of registreer je om te kunnen reageren.