Home

Achtergrond

Duurdere kunstmest levert Yara koerswinst

Stijgende kunstmestprijzen zorgden er vrijdag voor dat de beurskoers van het Noorse Yara sterk in de lift stond.

Rond de middag noteerde het aandeel van dit Noorse concern ruim 4 procent hoger dan donderdag. De afgelopen twee tot drie weken stond de koers van Yara wat onder druk, maar gerekend over het eerste kwartaal dit jaar laat het concern een koerswinst noteren van zo’n 17 procent. Daarmee presteert het concern op de beurs veel beter dan de andere concerns in de AgD-index. Alleen voerconcern Nutreco steekt er nog boven uit met een koerswinst van zo’n 25 procent.

De grootste koerswinst in de afgelopen week komt echter op naam van het Amerikaanse biotechnologieconcern Monsanto. Maandag verhoogde zakenbank UBS zijn advies voor Monsanto voor de langere termijn. De bank denkt dat het concern sterke producten in ontwikkeling heeft voor de zadenmarkt. Bovendien verhoogde Monsanto een dag later zelf zijn winstverwachtingen voor boekjaar 2008. Positieve signalen over investeringen in de VS leverden koerswinsten op voor de trekkerfabrikanten Agco en CNH.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.