Home

Achtergrond 2 reacties

Duitse veehouders ontvangen blauwtong-uitkering

Het diergezondheidsfonds in Noord-Rijn Westfalen heeft tot eind februari ruim 10,4 miljoen euro uitbetaald aan door blauwtong getroffen rundvee- en schapenhouders.

De veehouders krijgen de economische waarde uitbetaald voor schapen en runderen die aan bluetongue sterven. In totaal werd voor 5.120 dode runderen 7,7 miljoen euro vergoed. Dit is gemiddeld 1500 euro per dier.

Voor 22 000 gestorven schapen betaalde het diergezondheidsfonds tot nu toe 2,7 miljoen euro uit. De vergoeding wordt voor de helft betaald door het diergezondheidsfonds terwijl de deelstaat Noordrijn Westfalen de andere helft ophoest.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    gert

    als de nederlandse boeren hierom zullen vragen ,wordt direct gezegd dat dit niet mag van brussel

  • no-profile-image

    Johan Iemhoff

    Het lijkt er op dat men in duitsland heel gemakkelijk geld krijgt vanwege bluetongue, dit is echter niet het geval. Een eerlijk bericht van een blad als de boerdeij is wel op z`n plaats. De schade is vele malen groter als die is uitbetaald!! Het fonds betaald in NRW vanaf 02 - 2008 naar mijn weten niets meer bij een bluetongue geval. Een blad als de boerderij zou eerst achter grond informatie halen inplaats van direkt kopstukken plaatsen!! Zoals altijd het gras van de buurman is veel groener!!

Of registreer je om te kunnen reageren.