Home

Achtergrond 4 reacties

Duitse melkproductie gaat fors door quotumplafond

De Duitse melkproductie gaat gegarandeerd fors door het quotumplafond heen.

Dit heeft als gevolg dat de superheffing aanzienlijk groter wordt dan vorig jaar. Dat stelt het Duitse landbouwmarktbureau ZMP op basis van zijn zojuist gepubliceerde, nieuwste berekeningen.

In de eerste tien maanden van vorig jaar werd de quotumruimte volgens deze cijfers al voor praktisch 100 procent benut, op 7 miljoen kilo na. Dat resulteerde in een productievolume van ruim 22,84 miljard kilo ofwel ongecorrigeerd voor vet 189 miljoen kilo meer dan in dezelfde periode van het voorafgaande jaar.

Gecorrigeerd voor vet steeg het volume naar ruim 23,48 miljard kilo. Dat 681 miljoen kilo meer dan een jaar eerder. In februari bleef de productietrend expansief, aldus het ZMP in zijn jaarcijfers.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Melkboer

  De melk-aanleveringen, na de vet-correctie, gedurende de periode april 2007 t/m januari 2008 liggen volgens ZMP -berichten op 100 % van het quotum (op een pro rata basis). Voor de periode april - december 2007 was dat nog 99,5 %. De stijging heeft niet alleen te maken met de hoeveelheid aangeleverde melk, maar ook met de hogere vetgehaltes. ZMP heeft berekend dat, indien de stijgende lijn in de melk-aanleveringen zich voortzet in februari en maart, het duitse quotum zal worden overschreden met 200 - 300.000 ton. De EU zou er goed aan doen om voor het quotum-jaar 2007/2008 geen superheffing op te leggen mocht het tot overleveringen komen. Zeker niet na al het gemekker in 2007 over tekorten en de discussie over het verruimen van de quotas.

 • no-profile-image

  ton

  Milkmotor mee eens, we kunnen onderhand wel stellen dat als bij het AGD de klok gaat luiden, men dan als een haas de klepel op de gewenste plaats wil hangen.
  Het begint gewoon op te vallen dat het AGD (en ook andere agrarische media)zich laat gebruiken voor verkapte advertenties en proefballonnetjes.

 • no-profile-image

  boerenverstand

  Waarom nog quotum verruiming. Als een supermarkt dit leest dan is de room dadelijk van de melkprijs.Terwijl de kosten er wel zijn. Dus een gezonde krapte is een goede zaak. Melk is meer dan cola.De koe is ook een rest verwerker voor de consument en de boer verzorgt netje de groene ruimte op het platteland. Waarom moet de politiek dan de quotering regelen. Blijkbaar zijn boeren zo door de jaren opgevoed dat het een schande is als hij een vergoeding vraagt voor de neven effekten van zijn drukke beroep.
  Koppen lezen in de krant geeft geen betere melkprijs daar is meer voor nodig.
  Eën stem laat je niet uitspelen door de politiek.Er is nieuw tijdperk van bewuste boeren.

 • no-profile-image

  Milkmotor

  Schreeuwende titel en geen nuance.
  Wederom een artikel van AGD waaruit blijkt dat ze de klok heeft horen luiden maar niet weet waar de klepel hangt. Er wordt gesuggereerd dat Duitsland het quotum al nagenoeg vol heeft en nog 2maanden te gaan heeft. Als met zich goed informeert dan blijkt gewoon dat Duitsland keurig op schema ligt t.a.v. het volmelken van het quotum(100% als je tijd(10mnd.) en quotum(10/12) naast elkaar legt) en door de ruime productie van dit moment zal dit leiden tot overschrijding. Vergelijkbaar met Nederland dus mijns inziens.

Of registreer je om te kunnen reageren.