Home

Achtergrond

Duitse markt biologische voeding stijgt 20 procent

De Duitse markt voor biologische voeding is vorig jaar met 20 procent gegroeid.

Daarmee bereikten de bio-producten binnen de totale uitgaven van de huishoudens aan voeding een aandeel van bijna 3 procent. Dat is een waarde van 5,4 miljard euro. Dat meldt de federatie van de Duitse levensmiddelenfabrikanten, het Bundesverband der Deutschen Ernährungsindustrie (BVE).

Aan de hand van een studie van martkonderzoeksbureau GfK heeft 94 procent van de huishoudens vorig jaar minstens een keer een biologisch product gekocht, hoewel daarvoor gemiddeld 43 procent meer moet worden betaald dan voor gangbare levensmiddelen. De grootste omzetten in het bio-segment worden gehaald met fruit, groente, aardappelen en zuivel.

Het aandeel van niet-verswaren is in 2007 gegroeid naar 51 procent. Een paar jaar geleden was dat nog maar 46 procent. Ondanks de fraaie cijfers kan de bio-markt nog flink groeien, erkent het BVE. Veruit de meeste huishoudens kopen sporadisch biologische producten, maar het aantal meer frequente kopers neemt toe.

Of registreer je om te kunnen reageren.