Home

Achtergrond

'Dodental door onrust over Tibet loopt op'

Bij het onderdrukken van de protesten tegen de Chinese overheersing van Tibet zijn in de afgelopen twee weken 140 mensen omgekomen.

Dat heeft premier Samdhong Rinpoche van de Tibetaanse regering in ballingschap vandaag gezegd. Gisteren repte de Tibetaanse regering in ballingschap vanuit het Indiase Dharamshala nog over 130 doden als gevolg van het ingrijpen door de Chinese autoriteiten. De cijfers hebben niet alleen betrekking op Tibet, maar ook op Chinese provincies waar veel Tibetanen wonen, zoals Sichuan.

Chinese staatsmedia meldden dinsdag dat dertien mensen zijn opgepakt wegens hun betrokkenheid bij protestacties op 10 maart in de Tibetaanse hoofdstad Lhasa. Volgens de Tibet Daily riepen de gearresteerde betogers onder meer "reactionaire leuzen''.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.