Home

Achtergrond 212 x bekeken

Dijkbewaking Friesland opgeheven

De dijkbewaking in Friesland die zaterdag vanwege de storm werd ingesteld is om 15.30 uur opgeheven. Dat meldde het Friese waterschap Wetterskip Fryslân.

Het waterschap stelde zaterdag om 10.00 uur dijkbewaking in. De combinatie van de storm en vloed zorgde ervoor dat het water in de Waddenzee tot grote hoogte steeg en tegen de zeedijk sloeg. Het waterschap had 35 medewerkers ingezet om de dijk te bewaken. Ook richtte het waterschap op Terschelling en Ameland actiecentra in, vroeg het aannemers klaar te staan om eventueel noodreparaties uit te voeren en werden schuiven in dijken gesloten.

De dijken hebben de storm goed doorstaan en aangezien de storm afneemt, is de bewaking opgeheven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.