Home

Achtergrond 184 x bekeken

Diermutaties snel melden voor slachtpremie

De slachtpremie voor een dier wordt straks alleen betaald als de veehouders de gebeurtenissen als geboorte, aanvoer en/of afvoer van elk rund binnen 3 dagen melden aan het I&R-systeem voor runderen. Dit is het gevolg van een uitspraak van het Europese Hof van Justitie.

De snelle melding is een van de voorwaarden voor het ontvangen van slachtpremie (als de veehouder daaraan deelneemt). Is de melding te laat, dan wordt de aangevraagde slachtpremie voor het betreffende dier niet uitbetaald, zo wil het Europese Hof van Justitie. Op dit moment is nog niet bekend wanneer deze voorwaarde ingaat. Dienst Regelingen verwacht binnen enkele maanden informatie hierover te geven. De Europese Commissie moet eerst bepalen hoe de uitspraak van het Hof wordt toegepast.

Lees ook Zoekresultaten op Agrocount.nl met trefwoord ‘slachtpremie’

Meer informatie Het LNV-Loket, 3 maart 2008: Meldtermijn voorwaarde voor slachtpremie

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.