Home

Achtergrond 186 x bekeken

Danisco Sugar nog dit jaar verkocht of naar de beurs

Het Deense suiker- en ingrediëntenconcern Danisco maakt concreet werk van de plannen tot verkoop van de suikerdivisie.

De suikeractiviteiten Danisco Sugar worden voor dat doel afgesplitst van het ingrediëntendeel van het concern, tenzij het concern in de komende maanden een koper heeft gevonden voor de divisie. Dat heeft Danisco vandaag bekendgemaakt.

Het plan tot afsplitsing houdt in dat Danisco Sugar voor het eind van het lopende kalenderjaar op aandelen zal worden gezet als zich op korte termijn geen koper voor deze activiteit aandient. De stukken worden dan toegekend aan de bestaande aandeelhouders. Danisco Sugar zal in dat geval vervolgens als zelfstandige onderneming aan de beurs in Kopenhagen worden genoteerd.

De suikerdivisie draait volgens het ondernemingsbestuur van Danisco goed. Tegen de achtergrond van de in februari door de Europese Commissie bekendgemaakte verwachtingen dat de jongste quotumreductie een succes gaat worden, gelooft het bestuur dat het evenwicht op de Europese markt zich duidelijk zal verbeteren.

De prognose ten aanzien van de resultaatontwikkeling voor het komende boekjaar 2008/2009 wordt daarom opgeschroefd naar 53 à 60 miljoen euro (winst voor rente en belasting). De omzet zal volgens deze prognose uitkomen op minstens 940 miljoen euro.

Tot de potentiële kopers van de suikeractiviteiten horen de bietenleveranciers van Danisco in Denemarken en Zweden. Zij hebben inmiddels een financiële instelling gecharterd om de consequenties van een overname te analyseren.

Of registreer je om te kunnen reageren.