Home

Achtergrond 1032 x bekeken

Dak eraf voor installatie grotere melktank

Melkveehouder Gerton van den Berg in Wijhe moest het dak van zijn ligboxenstal laten halen om er een nieuwe grotere melktank te kun­nen takelen.

Via de deur is de grotere melktank niet te plaatsen. De melk­veehouder heeft een stuk aan zijn stal gebouwd om meer koeien te kunnen houden. Het aantal melk­koeien is daardoor gestegen van 70 naar bijna 100 stuks. "De oude melktank met een capaci­teit van 6.000 liter is te klein om de melk van het grotere aantal koeien voor drie dagen op te slaan. Daarom gebruik ik voortaan een melktank, die 12.000 liter kan opslaan. Daar kan ik voorlopig mee vooruit", legt Van den Berg uit. Foto Ruud Ploeg

Akkerbouwer Jaap Beukema (links) uit Vierhuizen kijkt samen met een buurtgenoot toe hoe één van de wieken van zijn nieuwe windturbine gemaakt wordt. De molen is vorige week geplaatst en daarbij is een scheur in een van de wieken ontstaan. De windturbine vervangt een oude molen. Beukema verbouwt tarwe maar heeft een groot deel van zijn grond verkocht om het wat rustiger aan te kunnen doen. Om het verlies aan inkom­sten te compenseren, heeft hij een windturbine geplaatst. Foto Jan Bouwman

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.