Home

Achtergrond 2 reacties

Cono Kaasmakers verlaagt voorschotmelkprijs

De zuivelcoöperatie Cono Kaasmakers verlaagt haar voorschotmelkprijs voor deze maand met €2,10 naar €36,70 per 100 kilo melk.

Dat blijkt uit een berekening van het Agrarisch Dagblad. De prijsverlaging is een gevolg van de dalende opbrengsten van weipoeder. Wei is een bijproduct van kaas.

De notering van weipoeder van het Productschap Zuivel lag vorige week op 39 euro per 100 kilo. Die prijs lag in dezelfde week vorig jaar nog op 114 euro per 100 kilo. Voor de productie van één kilo kaas is 10 liter melk nodig. Zodoende blijft er 9 liter wei over.

Kaasfabrieken zijn voor hun inkomsten dus niet alleen afhankelijk van de opbrengst van kaas, maar ook van de weiprijs. Door de daling van die laatstgenoemde prijs verlaagt Cono Kaasmakers haar vetprijs deze maand met 20 cent naar €3,35 per kilo. Haar eiwitprijs daalt met 35 cent €7,40 per kilo.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Willem

    De daling van de melkprijs gaat stukken sneller dan de stijging van vorig jaar, als het zo doorgaat zijn de voerkosten niet meer op te brengen en zullen er veel melkveebedrijven het loodje leggen!

  • no-profile-image

    robbert

    gaan we nu al klagen ?? wat moeten andere sectoren dan wel zeggen ?? eerst een half jaar premies tellen en nu al janken. zielig

Of registreer je om te kunnen reageren.