Home

Achtergrond

Cobb lanceert alternatief voor Volwaard

Cobb-Vantress Inc. zal tijdens de Pig&Poultryfair in het Engelse Stoneleigh op 13 en 14 mei een nieuw type vleeskuiken lanceren: de CobbSasso150.

Het is de eerste vrucht van de nog prille samenwerking met het Franse bedrijf Sasso. Het nieuwe type valt in hetzelfde segment als de Hubbard JH57 die bij Volwaard wordt gebruikt. Dus een trager groeiend vleeskuiken in vergelijking met de bestaande paradapaardjes van het Amerikaanse fokbedrijf: de Cobb 500 en de Cobb 700.

Volgens managing director Steve Parsons van Cobb zal het marktsegment met trager groeiende vleeskuikens en meer aandacht voor dierenwelzijn en –gezondheid de komende jaren in West-Europa steeds belangrijker worden. Alleen al in het Verenigd Koninkrijk verwacht hij hiervoor jaarlijks één miljoen vleeskuikenouderdieren nodig te hebben.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.