Home

Achtergrond

ChristenUnie wil meer aandacht voor werkende armen

De ChristenUnie wil dat het kabinet maatregelen neemt om de koopkracht van werkende armen bij te spijkeren.

Ze denkt aan tijdelijke inkomensondersteuning en gunstige leningen voor zelfstandigen. Tweede Kamerlid Ernst Cramer zal donderdag aan staatssecretaris Ahmed Aboutaleb van Sociale Zaken vragen met een actieplan te komen.

De Kamer debatteert dan met de bewindsman over het armoedebeleid. Uit een recent onderzoek blijkt dat er zo’n 175.000 werkende armen zijn; werknemers en zelfstandigen die ondanks een werkweek van vaak 40 uur of meer nauwelijks rond kunnen komen. Het gaat onder meer om boeren, vissers en horecamensen. Het kabinet zegt dat werkenden profiteren van belastingmaatregelen en de kindertoeslag, maar volgens de ChristenUnie is dat ”te mager en te vrijblijvend”.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.