Home

Achtergrond 145 x bekeken

China meldt grote schade door opstand Tibet

De anti-Chinese opstand in Tibet heeft volgens Chinese staatsmedia een spoor van vernieling getrokken door de Tibetaanse hoofdstad Lhasa.

In totaal zouden 422 winkels zijn verwoest, zes ziekenhuizen, zeven scholen, 120 huizen en 84 auto's. Het staatspersbureau Xinhua meldde donderdag een voorlopige schade van circa 20 miljoen euro.

Volgens Peking is de rust intussen teruggekeerd, maar mensenrechtengroepen betwijfelen dat. Volgens hun bronnen worden er massaal mensen opgepakt door ordetroepen en bovendien verstevigt het leger alle posities in en rond Tibet.

De laatste twee buitenlandse journalisten, die voor Duitse en Oostenrijkse media werken, zijn Lhasa uitgezet, zo berichtten hun werkgevers. De Chinese autoriteiten hebben niet alleen Tibet tot verboden gebied verklaard voor journalisten, ook in de provincies Gansu, Sichuan en Qinghai zijn ze niet meer welkom. In de deze provincies wonen Tibetanen, van wie een deel ook in opstand is gekomen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.