Home

Achtergrond 199 x bekeken

Carrefour boekt lichte winststijging

Het Franse Carrefour, het tweede supermarktbedrijf ter wereld, heeft vorig jaar de winst met 1,4 procent zien toenemen naar 2,29 miljard euro.

De vergelijkbare winst, zonder nieuwe zaken of overnames, kwam met 1,86 miljard op vrijwel hetzelfde niveau uit als in 2006. De omzet ging bij Carrefour met 6,8 procent omhoog naar 82 miljard euro.

''We hebben onze doelstellingen bereikt tegen de achtergrond van een zware concurrentie in Europa en deflatie in Frankrijk in de eerste drie kwartalen van het jaar,'' zegt topman José Luis Duran. Hij wijst vooral op de goede gang van zaken op de groeimarkten buiten Frankrijk, België , Spanje en Italië.

Carrefour haalde vorig jaar 37,6 miljard van de verkopen uit Frankrijk, 30,8 miljard uit de rest van Europa en bijna 13,7 miljard elders uit de wereld. Duran is verder optimistisch voor 2008 waarvoor hij een omzetgroei van zes tot acht procent voorspelt. ''We staan klaar voor een doorbraak.''

Of registreer je om te kunnen reageren.