Home

Achtergrond 1 reactie

CDA ziet ook te veel geneuzel in Tweede Kamer

Kamerlid Rita Verdonk heeft deels gelijk met haar oordeel dat debatten in de Tweede Kamer vaak Haags geneuzel zijn.

Deze bijval voor haar uitspraak van vorige week kreeg Verdonk vandaag van CDA-Kamerlid Henk Jan Ormel. In het radioprogramma TROS Kamerbreed zei hij zich ook te storen aan de vele moties, Kamervragen en spoeddebatten.

Hij wil de grens voor het aanvragen van een spoeddebat optrekken naar vijftig Kamerleden. Nu is dertig genoeg, waardoor de oppositie gemakkelijk een spoeddebat op de agenda kan krijgen.

"Niet alles wat we in de Kamer doen, hoeven we min of meer heilig te verklaren'', zei Ormel. "Dat gedoe eromheen gaat steeds meer de boventoon voeren. Dat vind ik kwalijk.'' Hij rekende het Verdonk wel aan dat ze verstek liet gaan bij belangrijke debatten, zoals over de missie in Uruzgan.

Waarnemend PvdA-fractieleider Mariëtte Hamer zei geen behoefte te hebben het houden van spoeddebatten moeilijker te maken. Fracties die weinig zien in een debat kunnen hun bijdrage beperkt houden of er vanaf zien.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Jos

    Veel te veel geneuzel zeggen zelfs enkele kamerleden. Als ondernemer kom je al dat geneuzel in regelgeving tegen. Je wordt geacht de wet te kennen als burger en zeker als ondernemer. Maar wat ze in de Den Haag voor wetten maken is niet normaal. Het is voor deskundige nog wartaal. Het moet toch mogelijk zijn om een goed stuk te maken waar we mee uit de voeten kunnen, dus afgestemd op de praktijk. v Maar van ieders partij moet er wat in, als zo een vliegtuig gebouwd zou worden, was er nooit een op de bestemming aangekomen, maar neergestort. Het gaat toch om het belang van mensen! We missen de verantwoordelijkheid van sommige partijen. Het lijkt wel dat diegene die in Nederland werken, vogelvrij zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.