Home

Achtergrond 182 x bekeken

CBL: te vroeg voor conclusies

Het is nog te vroeg om te concluderen dat de Duitse slachterijen niet mee willen werken aan verdoofd castreren.

Dat zegt Marc Jansen, Hoofd Consument en Kwaliteit van het CBL. Jansen, die zich overigens bijna niet voor kan stellen dat de Duitse marktpartijen echt niets weten van de ontwikkelingen in Nederland, benadrukt dat het CBL vast houdt aan de uitgangspunten van de verklaring van Noordwijk. Hierin staat dat het vlees afkomstig moet zijn van dieren van tomen waarvan de beertjes verdoofd zijn gecastreerd.

Jansen stelt dat de toeleveranciers in de eerste plaats via de commerciele bilaterale contacten van de bij het CBL aangesloten leden worden bewerkt.

Volgens Jansen neemt ook in Duitsland de druk toe om iets aan de castratieproblematiek te doen, maar kennelijk is Nederland op dit punt een flinke stap verder. "We zullen er nog flink aan moeten trekken. We moeten het hebben van samenwerking met de leveranciers. Dat geldt in binnen- en buitenland."

Of registreer je om te kunnen reageren.