Home

Achtergrond

Burgers gedood door autobom Zuid-Afghanistan

Een autobomaanslag heeft vandaag in de gewelddadige Zuid-Afghaanse provincie Helmand zeker acht burgers het leven gekost.

De dader liet het voertuig op afstand ontploffen vlakbij een wekelijkse markt in het district Gereshk. Zeventien mensen raakten gewond, aldus de politie. Onder de slachtoffers zijn kinderen.

De aanslag is opgeëist door de Taliban. Wie hun doelwit was, is onduidelijk. Op het moment van de aanval waren in het gebied geen militairen aanwezig, aldus de politie. Helmand is een van de onrustigste provincies in Afghanistan. Ook wordt er nergens anders zo veel opium verbouwd als in dit gebied. Helmand grenst aan de provincie Uruzgan, waar Nederlandse militairen geregeld slaags raken met Taliban-opstandelingen.

In Uruzgan schoot de politie vandaag vijf opstandelingen dood die een bevoorradingskonvooi voor westerse troepen aanvielen. De politiemannen hadden een uur nodig om de aanval af te weren. Drie agenten raakten gewond, aldus een politiecommandant.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.