Home

Achtergrond

Buitenlandse bedrijven vrezen schade door Fitna

Diverse buitenlandse bedrijven vrezen schade te lijden als de film van Geert Wilders wordt uitgebracht.

Advocaat Gerard Spong zei vandaag, naar aanleiding van berichtgeving in het AD, dat deze bedrijven hem om juridische hulp hebben gevraagd. De ondernemingen zijn onder meer in Indonesië gevestigd, aldus Spong.

De bekende strafrechtadvocaat wilde niet zeggen om welke bedrijven het gaat en ook niet of zij zakendoen met Nederland of een andere Nederlandse link hebben.

Spong onderzoekt of het uitbrengen van de film Fitna als onrechtmatige daad van Wilders aan de civiele rechter kan worden voorgelegd. Mocht een rechter de publicatie inderdaad als onrechtmatig bestempelen, dan zouden de bedrijven een schadevergoeding kunnen eisen, aldus Spong.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.