Home

Achtergrond 188 x bekeken

Britten vrezen zware storm

De Britten maken zich op voor de zwaarste storm van de winter.

De storm Johanna trekt vandaag met kracht over Ierland, Engeland, Wales en delen van Schotland. De autoriteiten vrezen voor overstromingen langs de zuid- en westkust en schade en een verkeerschaos in het binnenland.

Premier Gordon Brown hield zondagavond crisisberaad met de nooddiensten. Die hebben de bevolking aangeraden uit de buurt van de kust te blijven. Ook in het binnenland kunnen mensen beter thuis blijven, klinkt volgens Britse media het advies.

Het noodweer komt maandag in twee fases vanaf de Atlantische Oceaan het land binnen en trekt vervolgens de Noordzee op. In Nederland kan volgens het KNMI tegen de middag langs de kust een zuiderstorm staan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.