Home

Achtergrond 1 reactie

Britten blunderen met bluetongue-koe

Het Britse landbouwministerie heeft per vergissing een gezonde koe geruimd, waardoor een geïimporteerde koe met bluetongue nog een maand op het landbouwbedrijf in North Yorkshire is blijven staan.

Bij een routinematige hertest van de veestapel eind januari ontdekten ambtenaren dat de zieke Duitse koe er nog altijd stond. Een maand eerder was door een administratieve blunder in plaats van dit dier een gezonde koe geruimd.

Sinds die ontdekking is de rest van de veestapel twee keer gecontroleerd, met steeds een negatieve uitslag. Boeren noemen de gang van zaken ongelooflijk. Dave Hughill, voorzitter van de plaatselijke NFU-afdeling, stelt dat het een groot geluk is geweest dat dit in de winter is gebeurd. "Het had catastrofaal kunnen zijn als zoiets gebeurt tijdens het knuttenseizoen."

Eén reactie

  • no-profile-image

    hdf

    dan moeten ze maar niet zo dom doen

Of registreer je om te kunnen reageren.