Home

Achtergrond 175 x bekeken

Britse varkenshouders demonstreren in Londen

Enkele honderden Britse varkenshouders en het varken Winnie hebben in het centrum van Londen met een demonstratie de aandacht gevestigd op de onhoudbare situatie in de sector.

''We staan op breekpunt, als de prijs van varkensvlees niet snel omhoog gaat dan raken veel varkenshouders hun bron van inkomsten kwijt,'' aldus voorzitter Stewart Houston van de National Pig Association die de actie heeft georganiseerd.

De demonstrerende boeren kwamen uit heel Groot-Brittannie, waarbij velen een busreis van vele uren moesten maken om in de hoofdstad te komen. Een kleine delegatie kon bij de ambtswoning van de Britse premier 10 Downing Street een door duizenden ondertekende petitie aanbieden.

Daarnaast nam een aantal parlementsleden uit plattelandsdistricten aan de demonstratie deel terwijl anderen met de varkenshouders uit hun district praten.

De Britse varkenshouders vragen het grote publiek vooral om Brits varkensvlees, bacon en ham te kopen om zo te eigen boeren te steunen. De varkenssector blijft er daarbij op hameren dat Britse fokkers aan hogere welstandseisen moeten voldoen dan hun collega's in veel andere landen.

Volgens sommige deelnemers aan de demonstratie 'voldoet twee-derde van het hier verkochte varkensvlees niet aan de eisen die voor Britse fokkers gelden.'

Of registreer je om te kunnen reageren.