Home

Achtergrond 158 x bekeken

Brits expert doet verder onderzoek bij VWA

Minister Gerda Verburg polst een Britse expert om nader onderzoek te doen naar aard en omvang van misstanden bij diertransport en vleeskeuring.

Die aankondiging deed de minister gisteravond in het debat met de Tweede Kamer over het rapport Hoekstra. Daarin wordt vastgesteld dat een intern uitgelekt rapport over misstanden bij keuringen ”herkenbaar” is, maar hij heeft geen inzicht gekregen in aard en omvang daarvan.

De meeste Kamerfracties vinden dat wel een tekortkoming in Hoekstra’s rapport en willen weten of er slechts sprake is van incidenten of van structurele misstanden.

Verburg wil dat laten onderzoeken door de voormalige Chief Veterinary Officer van Groot-Britannië. Later deze week wordt duidelijk of hij daartoe bereid is. Verwacht wordt dat een oud-CVO in staat moet zijn nadere gegevens boven water te krijgen over de mate waarin zich problemen voordoen.

Daarnaast heeft de minister aangekondigd dat ze snel een informatiesysteem laat opzetten om overtreders beter te kunnen vervolgen. Er zitten nu gaten in de informatie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.