Home

Achtergrond 146 x bekeken

Brandweer schiet mariniers te hulp

De hulpdiensten zijn gistermiddag uitgerukt om een groep mariniers in opleiding bij te staan die tijdens een trainingsmissie in nood waren geraakt.

Dat maakte Defensie bekend. Tijdens de training op het Veluwemeer kwamen de mariniers in zwaar weer terecht. Toen één van de militairen vervolgens onderkoelingsverschijnselen vertoonde, besloot een begeleider het alarmnummer te bellen. De toegesnelde ambulancemedewerkers besloten vervolgens de andere hulpdiensten te alarmeren.

"Zo'n groep mariniers ziet er niet bepaald florissant uit. De eerste inschatting was waarschijnlijk dat ze allemaal medische hulp nodig hadden'", aldus een defensiewoordvoerder. De brandweer en de Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappij rukten vervolgens met een aantal boten uit om de militairen van het meer te halen. Maar dat bleek later onnodig te zijn. De mariniers wisten zichzelf te redden en maken het allemaal goed.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.