Home

Achtergrond 348 x bekeken 3 reacties

Brabants provinciehuis meest biologisch

De catering in het provinciehuis in Noord-Brabant is evenals in 2006 het meest biologisch. Daar gaat de helft van de uitgaven aan inkoop van voedsel en drank naar biologische producten.

Dat blijkt uit een enquête van de Provinciale Milieufederaties.
De helft van de uitgaven aan voedsel en drank van het provinciehuis Noord-Brabant gaat naar biologische producten. Het gaat hierbij om zuivel (13 procent), brood (4 procent) en aardappelen, groenten en fruit (2 procent). De biologische automatenkoffie is goed voor 35 procent. Overijssel volgt de koploper met een kwart van de inkoop. Gelderland sluit de top 3 met 24 procent af.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Lekker makkelijk , de nieuwe adel eet op kosten van het proletariaat een beetje biologisch en dat terwijl er mensen in dit land rondlopen die genoegen moeten namen met het eten van een voedselbank.

 • no-profile-image

  Peter

  Had ik al verwacht, de helft van de ambtenaren werken links de andere helft rechts. dat hebben we bij de reconstructie wel gemerkt. Kijk maar naar de kaart ven de kwetsbaar gebieden, die helft is weg gestreept. Ze gaan dus ook de helft te ver. Ik zou zeggen, met die helft inkrimpen, dan hebben de mensen in Brabant over 25 jaar ook nog een boterham. Die linkse helft zit de zaak toch maar te verkwanselen. Al dat gekwats over biologisch, alle voedsel is biologisch.

 • no-profile-image

  bert

  je hebt ook nog biologisch varkensvlees?
  verdienen die geen kans?

Of registreer je om te kunnen reageren.