Home

Achtergrond 150 x bekeken

Boycot wegens Deense cartoons neemt weer toe

Steeds meer Arabische consumenten boycotten Deense producten sinds Deense cartoons over de islam opnieuw zijn gepubliceerd.

Een medewerker van het Deense ministerie van Buitenlandse Zaken zei donderdag dat de omzet van Deense voedings- en farmaceutische producten in landen als Jemen, Egypte en Saudi-Arabië drastisch daalt.

Afgelopen februari plaatsten Deense dagbladen opnieuw de spotprent van de islamitische profeet Mohammed met een bom in zijn tulband. Aanleiding hiervoor was de verijdeling van een moordaanslag op de tekenaar Kurt Westergaard.

De spotprenten verschenen in september 2005 voor de eerste keer. In de Arabische wereld ontstond grote ophef. Destijds werden Deense producten ook geboycot.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.