Home

Achtergrond 2 reacties

Boerenprotest tegen aanleg Wieringerrandmeer

Naar verwachting tientallen boeren uit de gemeenten Wieringen en Wieringermeer trekken vandaaag voor een demonstratie tegen de aanleg van het Wieringerrandmeer op naar Heiloo.

Daar velt Provinciale Staten van Noord-Holland in de loop van de middag het finale oordeel over het plan. De boeren zijn fel gekant tegen de aanleg van het meer.

Het Wieringerrandmeer moet zowel de natuur als de economie een impuls geven en daarnaast van het ingepolderde Wieringen net als vroeger weer een eiland maken. Met de uitvoering van de plannen is ruim 300 miljoen euro gemoeid. Het meer wordt een 9 kilometer lange waterplas met een oppervlakte van zo'n duizend hectare. Daaromheen verrijzen circa 2000 woningen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  a nonymus

  jammer, maar ik ben net de onderwijzer uit het testament van boudewijn de groot. ik kan tevreden zijn en hoef niks meer te krijgen dat wil zeggen ik heb toch gelijk gehad.

  ennudecyfersenlettersritueledans hd6as4 maakttwelhéééélintressant

  06 mrt 2008 23:32

  een bijzonder dom en ondoordacht plan. het peil van onze bestuurderen in aanmerking nemende moet het wel heel gek lopen als dat niet doorgaat. ik verheug me er nu al op. zal nog een hoop gedoe geven. je zal er maar wonen en mee te maken hebben. ja, Der Staat is een harteloze dief met een hoge hoed op. nu derituelecyfersenlettersdanst8sha3inhethokjejagenen
  hopendatdestaldeurdichtblijftgegroetsensor.

 • no-profile-image

  Dr J. Vlaardingerbroek

  Aan dit soort misdadige dwaasheid dient onmiddellijk een eind te komen. Het eiland Tiengemeten is al grotendeels verwoest, in Zeeland denken ze aan "ontpoldering", en nu zal een deel van de mooie grond van de Wieringermeerpolder verwoest worden. En dat terwijl er in de wereld gebrek is aan goede landbouwgrond. Nieuw water - terwijl er tienduizenden hectaren water in de buurt zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.