Home

Achtergrond 163 x bekeken

Boerenprotest tegen Wieringerrandmeer

Boerenprotest voorafgaand aan de vergadering van Provinciale Staten van Noord-Holland over het meer.

Boeren protesteerden tegen de aanleg van het Wieringerrandmeer. Daarvoor moeten bijna 1.000 hectare landbouwgrond en 30 boeren wijken. Daarnaast worden er nog zeker 15 tot 30 bedrijven indirect gedupeerd, vrezen de boeren. De Provinciale Staten van Noord-Holland hebben gisteravond met een ruime meerderheid voor het plan van de aanleg van het meer gestemd. Foto ANP

De bollenvelden in Lisse staan er bij inspectie goed voor. Foto ANP

Minister Jaqueline Cramer van Vrom wordt verwelkomd door Janny Sant. De minister vergaderde gisteren op de Overlekerhoeve van Janny en Simon Sant met provinciebestuurders van Noord-Holland over het gebied waar de genomineerden voor de verkiezing van Agrarisch Ondernemer 2008 wonen. "Het waterland is een nationaal landschap en een Rijks bufferzone. In dit gebied mag niet gebouwd worden, maar de provincie wil dit graag. De standpunten van de provincie en het ministerie zijn hier uitgewisseld", aldus een Vrom-woordvoerder. Foto Joke Stoop

Veldproeven met een biologische grondontsmetting bij asperges resulteert in meer dan verdubbeling van de productie. Dat blijkt uit onderzoek van het Praktijkonderzoek Plant & Omgeving (PPO) van Wageningen UR. Volgens onderzoeker Jan Lamers moeten de behaalde resultaten voldoende aanleiding zijn voor het opwaarderen van de biologische grondontsmetting. "In onze veldproeven leverde het biologische ontsmetten van de grond meer dan 50 procent opbrengstverhoging op", stelt Lamers. Foto PPO

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.