Home

Achtergrond 162 x bekeken

Boekenbal-gangers krijgen bad van ezelinnenmelk

Harry Mulisch lijkt op het komende Boekenbal, volgende week dinsdag in Amsterdam, misschien wel twintig jaar jonger.

Aan de organisatoren zal het niet liggen: die hebben alle deelnemers aan het bal heuse ezelinnenmelk toegezonden. Van oudsher worden daaraan verjongende krachten toegedicht. Cleopatra lag er naar verluidt al veelvuldig in te weken. Het thema van deze Boekenweek is Van oude mensen en dat van het Boekenbal zelf Eeuwig Jong, vandaar.

De Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek verzond achthonderd flesjes aan de genodigden. Het gaat overigens niet om pure ezelinnenmelk, maar om een badcrème op basis ervan. Volgens het flesje komt de melk van een tehuis voor oude ezels in Moergestel, maar boze doch welingelichte tongen beweren dat dit een grap is en dat de badcrème uit Italië is gehaald.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.