Home

Achtergrond

Blair gaat aanpak Co2-uitstoot leiden

Tony Blair gaat een nieuw internationaal team leiden dat ernaar streeft dat de Co2-uitstoot in 2050 wereldwijd met de helft is teruggebracht.

De voormalige Britse regeringsleider heeft de steun van de Verenigde Staten, de VN en de Europese Unie, meldden Britse dagbladen vandaag.

Blair werkt al sinds hij opstapte als premier vorig zomer met een aantal experts aan een blauwdruk voor het plan voor het terugdringen van broeikasgassen. Hij zal de G8-groep van geïndustrialiseerde landen over een paar maanden een interim-rapport aanbieden.

De wereld heeft volgens Blair, die nog steun zoekt van China en India, twee jaar om een overeenkomst te bereiken. "Anders zullen we in 2020 ernstig nadenken over aanpassing in plaats van preventie.''

Er zijn al veel plannen om de C02-uitstoot terug te dringen, erkent Blair in dagblad the Guardian, maar de meeste zijn volgens hem politiek onhaalbaar. De Brit streeft er naar nog dit jaar een akkoord te bereiken over de reductie. Dat moet ook de Verenigde Staten en China, notoire tegenstanders van stevige maatregelen, omvatten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.