Home

Achtergrond 11 reacties

Biologisch eten niet populair

Biologische levensmiddelen zijn niet populair bij de Nederlandse consument. Dat blijkt uit een vandaag gepubliceerd onderzoek dat Research International uitvoerde in opdracht van de krant Dag.

Zelfs wanneer een biologisch product even duur is als een niet-biologisch product kiest minder dan de helft van de consumenten voor het biologische product.

Bij de beslissing om een product te kopen is de prijs de belangrijkste overweging. Deze ligt bij niet-biologische producten doorgaans lager dan bij biologische producten. Bovendien speelt het geitenwollensokkenimago van biologische levensmiddelen mee.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  mike

  Biologische varkenshouderij?? is dat niet het houden van vakens in de modder en hun eigen str... lekker verantwoord bezig ????

 • no-profile-image

  vrijheid

  Laat iedereen de vrijheid om biologisch te eten, maar dwing de landbouw niet biologisch te telen. Als het biologisch voedsel produceren lucratief genoeg wordt stappen de producenten vanzelf om. Dit is een economische wetmatigheid wat door de consument bepaald wordt en niet door de landbouw.

 • no-profile-image

  de bakker

  wil je vroeg dood...,eet biologisch brood!
  biologisch brood zit vol fusariums die dodelijk kunnen zijn, vooral in natte oogsten, zitten veel schimmels die het bakproces overleven, om ons te doden!
  ieder zijn produktie maar vertel het eens eerlijk!!
  nee dan liever graan wat bespoten is en geen dodelijke schimmels bevat...

 • no-profile-image

  Johann

  Krijgen de boertjes een keer een kans in de schoot geworpen om en meer te verdienen per product en bij te dragen aan een bestrijdingsmiddelen- en kunstmest vrije wereld...is het weer niet goed.
  Laten we ons maar blijven verbazen over de kneuterigheid van de Nederlander. Ondertussen gaat de rest van Europa wel gewoon verder met de vooruitgang...

 • no-profile-image

  Luttikhuis.

  Dit is ook logisch, omdat de normaal producerende produkten Veilig geproduceerd worden.

 • no-profile-image

  Freddie

  Biologisch.......niet altijd even logisch.

 • no-profile-image

  jan

  Biologische produkten moeten het vooral van hun imago hebben. Milieutechnisch is het lang niet altijd beter. In de kippenhouderij is door de zeer slechte mineralenbenutting (lees voer) de milieubelasting van bio veel groter dan die van gangbaar pluimveevlees. Ook de gezondheids en dierenwelzijnclaim ligt soms erg moeilijk. Zo is het perctage lever- en longbeschadigingen bij biologische varkens groter dan bij gangbare vleesvarkens. Ook is het dioxiodegehalte in biologische eieren veel hoger dan bij gangbare eieren. De meeste biologische eieren halen de maximaal toegestane norm voor gangbare eieren niet eens. Voor bio-eieren geldt zelf een apart hogere norm! In mijn ogen zal het altijd een niche-markt blijven. Maar er is niet tegen biologisch, zolang ze maar eerlijk concurreren.

 • no-profile-image

  nn

  Biologisch niet populair? Zouden de supermarkten (inclusief de Aldi!) het dan allemaal bij het verkeerde eind hebben? En zou de vraag daarom al jaren het aanbod overtreffen? Gelukkig weet de Europese Comissie (niet mijn favourite club, maar goed) de biolandbouw wel te waarderen. "...is positief over de biologische land- en tuinbouw, omdat deze sector vooroploopt bij de bescherming van biodiversiteit, waterkwaliteit en klimaat. De innovatie door de biologische sector kan als voorbeeld dienen voor de gehele land- en tuinbouw." Van biologica.nl

 • no-profile-image

  Boer

  Wat een goed onderzoek, echt de moeite waard... Dit wisten we als (biologische) veehouders nog niet. Men had ipv dit geld voor het onderzoek moeten besteden aan de promotie van bio. producten. Niet dat deze altijd beter of gezonder zijn, maar omdat de consument dat wil ZIEN, en niet wil kopen.

 • no-profile-image

  Biolisa Logisch

  Even verderop lees ik: "Wijn in EU bevat teveel pesticiden". Al is de gangbare teelt met gebruikmaking van de toegestane pesticiden in Nederland de veiligste ter wereld, pesticiden krijgen we dagelijks met ons voedsel mee naar binnen.
  Bij mij is biologisch eten wel populair.
  Ik zie het als een goede investering voor het lichaam, het milieu, en dierwelzijn.

 • no-profile-image

  de Jong

  Naar mijn smaak is biologische landbouw een gepasseerd station. Te meer omdat dit concept gestoeld is op te principiele normen. Als aangetoont is dat (verstandig) gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en/of kunstmest de voedselveiligheid (tegengaan schimmels of andere schadelijke micro-organismen) of het milieu (veel hogere opbrengsen per hectare) ten goede komt, dan lijkt me de keuze gemakkelijk. En werken m.i. principes alleen maar averechts.

  gegroet,
  Patrick

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.