Home

Achtergrond 201 x bekeken

Bijna kwart uitvoer naar de VS

Nederland heeft het afgelopen jaar 4 miljard bloembollen geëxporteerd.

In vergelijking met 2006 is dit een toename met 5 procent. Het merendeel van de bollen, 60 procent, wordt in Europa afgezet. Het land dat meeste bollen afneemt, is echter de Verenigde Staten, blijkt uit cijfers die het CBS heeft bekend gemaakt.
In 2007 vond bijna een kwart van alle bloembollen, ruim 900 miljoen, hun weg naar de VS. Dit is 2 procent meer dan in 2006. Ook in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Japan zijn de Nederlandse bloembollen erg gewild. Ruim 60 procent van alle bloembollen wordt naar deze vijf landen uitgevoerd.

Tulpenbollen worden het meest geëxporteerd. Meer dan de helft van alle uitgevoerde bloembollen zijn tulpen. Gladiolen hebben een aandeel van ruim 25 procent in de export; narcissen en hyacinten hebben een aandeel van respectievelijk 14 en 4 procent

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.