Home

Achtergrond

Betrokkenen werken samen aan varkenscluster

De initiatiefnemers van het varkenscluster Markelo zijn in overleg met betrokkenen uit de omgeving.

Dit overleg was een van de voorwaarden van de gemeente om het gezinsbedrijf-plus, waar gezinsbedrijven clusteren in een landbouw ontwikkelingsgebied, goed te keuren.

Tot de belanghebbenden behoren de gemeente, boeren uit de omgeving en de organisatie Oversticht, die zich inzet voor het Overijsselse landschap. Ook het plaatselijke actiecomité was uitgenodigd, maar is niet van de partij. Zij blijven tegen.

Samen met landschapsarchitecten stellen de aanwezigen een ruimtelijk ontwerp en een beeldkwaliteitplan op voor de inpassing en architectuur van de gebouwen. Naar verwachting is dit over enkele weken klaar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.