Home

Achtergrond

Betere regels op komst voor voerreceptuur

De veevoersector belooft met betere regels te komen voor de receptuur van gecertificeerd voer.

Beter gezegd gaat het om betere regels rond de hantering van actie- en afkeurgrenzen voor bestanddelen in het voer. Dit is afgesproken tijdens de bestuursvergadering van het Productschap Diervoeder (PDV). De Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) had de kwestie aangekaart.

Aanleiding is de economische schade die een aantal varkenshouder meldt naar aanleiding van niet-gemelde aanpassingen in de GMP-regels. Daardoor hoefde bij voorbeeld niet meer op een bepaalde stof te worden gecontroleerd, hoefde er niets meer over te worden gemeld of golden andere toleranties. Daardoor traden groeivertragingen op of was sprake van effect op de vruchtbaarheid.

De NVV wil dat dergelijke wijzigingen voortaan worden gemeld, plaatsvinden in overleg en met het juiste oog voor de gevolgen voor de dieren. Het Productschap Diervoeder gaat werken aan een "constructief voorstel" om dit probleem op te lossen, zo meldt een woordvoerder.

Of registreer je om te kunnen reageren.