Home

Achtergrond 219 x bekeken

Beslissende dag voor Hillary Clinton

In de Amerikaanse staten Texas en Ohio worden vandaag voorverkiezingen gehouden.

Het zijn voor de Democratische kandidate Hillary Clinton cruciale verkiezingen. De senator uit New York moet volgens analisten in beide staten winnen wil ze nog een kans maken presidentskandidaat voor de Democratische Partij te worden. Haar rivaal Barack Obama won hiervoor elf voorverkiezingen op een rij.

Twee weken geleden zei ex-president Bill Clinton nog dat zijn vrouw beide staten moet winnen "anders is het afgelopen''. Volgens de laatste peilingen ligt Obama in Texas licht voor, terwijl in Ohio Clinton een kleine voorsprong heeft. Er zijn ook voorverkiezingen in Vermont en Rhode Island, maar de meeste gedelegeerden zijn te winnen in Texas en Ohio.

De Republikein John McCain zal naar verwachting in de vier staten winnen en daarmee de nominatie voor het presidentschap van zijn Republikeinse Partij binnenslepen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.