Home

Achtergrond 166 x bekeken

Benoemingscommissie PT zoekt nog naar kandidaat

De benoeming van een nieuwe voorzitter van het Productschap Tuinbouw (PT) laat op zich wachten, maar wijst niet op problemen of gebrek aan urgentie, zegt waarnemend voorzitter Bart Bruggeman.

"We zijn kritisch." Vakbondsman Bruggeman (CNV Bedrijvenbond) is behalve waarnemend PT-voorzitter ook voorzitter van de kandidaatstellingscommissie. Dirk Duijzer kondigde bijna drie maanden geleden zijn vertrek aan. Een eerste selectieronde leverde niet de gedroomde kandidaat op. Bruggeman erkent dat de vacature al relatief lang open staat.

Hij weerspreekt geruchten als zou de fusie van de bloemenveilingen met de vertraging te maken hebben. De veilingen zouden kun budget zelf kunnen gaan besteden en daarmee een financiële pijler onder het PT weg kunnen halen, wordt gesuggereerd. Ook heerst volgens Bruggeman geen gevoel van malaise bij het schap vanwege acties van onder meer de Nieuwe Vrije Agrarisch Federatie (NVAF).

"We willen een goeie, gemotiveerde kandidaat, die vol staat voor de schappen en die de strijd met de critici aandurft en een tijdje wil blijven", zegt Bruggeman. "We willen niet iemand die niet meer zonodig hoeft, maar iemand met élan. Laat het dan maar even wat tijd kosten. Beter om verlegen dan mee verlegen."

Of registreer je om te kunnen reageren.