Home

Achtergrond

Belgische brandweer wil staken voor behoud buikje

Vrijwillige brandweermannen in België dreigen met een staking zaterdag voor het behoud van hun buikje.

De vrijwilligers zijn vol onbegrip dat hun body mass index (BMI) nog hooguit dertig mag zijn. Anders worden ze op non-actief gesteld. Dat betekent dat een man van 1.80 meter hooguit 98 kilo mag wegen.

Zwaarlijvige vrijwilligers vinden de afslankplicht onrechtvaardig, omdat ze aan strengere eisen moeten voldoen dan professionele brandweerlui. "Deze nieuwe maatregel is voor ons een breekpunt. We raken elk jaar meer vrijwiligers kwijt, net door dit soort beslissingen'', zegt voorzitter Roland Dedobbelaere van het Interprovinciaal Consultatiecomité vandaag in de krant Gazet van Antwerpen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.