Home

Achtergrond

Barroso: China is geen dreiging, maar een kans

De voorzitter van de Europese Commissie ziet in de groei van de Chinese economie geen dreiging, maar juist mooie kansen. José Manuel Barroso zegt dat vandaag in een interview met de krant Financial Times.

Barroso ziet de Europese Unie als ’s werelds meest open economie als het gaat om buitenlandse investeringen en handelsbeleid. Hij denkt alleen dat Europeanen onzeker worden van de Chinese economische groei en het bijbehorende handelsoverschot. Barroso: ”Wij willen dat juist als een kans zien.

Barroso is tegen de Franse en Italiaanse voorstellen om een algemene Europese financiële toezichthouder in te stellen als reactie op de instabiele Aziatische en Amerikaanse markten. ”Een haastige reactie zou meer schade dan goed doen,” aldus Barroso.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.