Home

Achtergrond 168 x bekeken

Balkenende voelt solidariteit bij EU-collega's

Premier Jan Peter Balkenende heeft bij zijn collega regeringsleiders in de Europese Unie solidariteit met Nederland gevoeld voor het geval de film van Geert Wilders in islamitische landen tot geweld tegen Nederlanders leidt.

Balkenende gaf gisteravond tijdens het diner op de EU-top een toelichting op ontwikkelingen in Nederland rond de film van Wilders en de zorgwekkende signalen die het kabinet uit het buitenland krijgt. Balkenende zag tijdens zijn verhaal veel "begrijpende blikken'' en "instemmende reacties''. Geen van de andere EU-leiders voerde overigens het woord. Sommigen spraken wel na afloop zijn steun uit, aldus Balkenende.

"Ik heb gezegd dat het van belang is dat we kunnen rekenen op steun en solidariteit en daar heeft niemand zich tegen verzet'', zei Balkenende. Volgens hem was een ieder in de zaal doordrongen van de mogelijke internationale gevolgen van de film en wordt de bezorgdheid daarover door iedereen gedeeld.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.