Home

Achtergrond 171 x bekeken

Balkenende: Conclusies ombudsman te zwart-wit

Premier Jan Peter Balkenende vindt de conclusie van de Nationale ombudsman dat de overheid bijdraagt aan de verharding in de samenleving "een zwart-witverhaal".

De premier zei dat gisteravond tijdens zijn wekelijks interview in het tv-programma EenVandaag. Ombudsman Alex Brenninkmeijer betoogde woensdag bij een toelichting op zijn jaarverslag dat de burger bij de overheid "vaak kilte, onverschilligheid en verruwing" ontmoet. "Het overgrote deel van de burgers deugt. De sleutel ligt bij de overheid", aldus de ombudsman.

Maar Balkenende sprak van een "te zware kwalificatie''. Hij wees erop dat de overheid het vaak wel goed doet en dat er ook veel burgers zijn die zich misdragen. De premier voegde er aan toe dat dingen die misgaan bij de overheid wel aangepakt moeten worden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.