Home

Achtergrond

Auto's mogen minder broeikasgas uitstoten

Auto's moeten fors minder broeikasgas CO2 gaan uitstoten.

Ministers van Milieu van de 27 EU-landen bereikten daar vandaag een akkoord over. Auto's die in 2012 worden verkocht mogen nog gemiddeld 130 gram CO2 per kilometer in de lucht brengen in plaats van de huidige 160 gram. Schonere brandstoffen en betere banden moeten in 2012 nog eens 10 gram opleveren per kilometer.

Minister Jacqueline Cramer (Milieu) pleitte bij de EU-raad alvast voor een strenger doel voor 2020. Naar verluidt kreeg ze daarvoor bijval van een deel van haar collega's. De ministers van milieu debatteerden vooral hoe ze de last moesten verdelen over zware en lichte automodellen. Duitsland pleitte voor minder strenge normen voor zware wagens. Duitsland heeft veel fabrikanten van zware modellen, zoals Mercedes en BMW.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.