Home

Achtergrond

Asbest verwijdert uit oude jongveestal

Medewerkers van een asbestverwijderings-bedrijf vegen de resten van de asbestplaten op van een oude jongveestal in het Friese Rottum.

Medewerkers van het asbestverwijderingsbedrijf ManenMach uit Drachten vegen de resten van asbestplaten op van de oude jongveestal van melkveehouders Egbert en Gerry Dijkstra in het Friese Rottum. De melkveehouders slopen de stal, omdat het jongvee in een andere stal gehuisvest is en de oude stal te laag is voor werktuigenopslag. "Nieuwe machines zijn veel groter dan vroeger. Daarom moeten we een hogere loods bouwen", zegt Gerry. De nieuwe loods wordt 7 meter hoog en sluit precies aan op de ligboxenstal. Foto Alex de Haan

Bloementeler Harry Baars uit Eenrum plukt narcissen op een stuk land vlakbij Broek in Groningen. De teler heeft geluk met de weersomstandigheden en de tijd van het jaar. "De temperaturen zijn nog niet zo hoog. Daardoor zitten de bloemen nog mooi in de knop. Ze kunnen, als ik opschiet, nog net voor het paasweekeinde van het land en dan naar de veiling", vertelt de bloementeler. Foto Jan Bouwman

Hennepverwerkingsbedrijf HempFlax perst de houtdeeltjes die overblijven na de hennepverwerking in balen. Het wordt verkocht als strooisel voor stallen. Foto Harry Tielman

Landbouw- en natuurminister Gerda Verburg (midden) plant samen met anderen een boom in Park Zestienhoven in Rotterdam. Vandaag was de 52ste Nationale Boomfeestdag, de jaarlijkse dag om natuurbehoud en -realisatie te bevorderen. Foto ANP

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.